Kragujevac dobio centar za vantelesnu oplodnju

2
3269

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni Centar za vantelesnu oplodnju (VTO) pri Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, zahvaljujući kojem će ta zdravstvena ustanova moći da pomogne parovima, koji imaju problem da obezbede potomstvo.

Centar su, sa predsednikom, obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Nacionalnog saveta za koordonaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije “Dragica Nikolić”, koja je pomogla izgradnju, kao i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Goste je dočekao direktor Kliničkog centar u Kragujevcu Predrag Sazdanović.

Izgradnja Centra počela je krajem 2016. godine u okviru Ginekološko akušerske klinike KC Kragujevac nadgradnjom trećeg sprata Hirurškog bloka.

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je medicinsku opremu u vrednosti od oko 50 miliona dinara, dok je sredstvima Fondacije u iznosu od oko 84 miliona dinara dograđeno 350 kvadrata novog prostora.

Zdravstvena ustanova je, iz svojih sredstava, obezbedio nabavku nemedicinske opreme za sobe za pacijente, operacionu salu, laboratoriju i druge prostorije.

Klinički centar Kragujevac do sada nije imao mogućnost da obavlja vantelesnu oplodnju u svojoj ustanovi, zbog čega je oko 150-200 parova godišnje upućivano u druge zdravstvene Centre za VTO.

Izgradnjom Centra pri GAK u kragujevačkom Kliničkom centru za parove sa sterilitetom, iz regiona od oko dva miliona ljudi koje specijalističkim medicinskim uslugama pokriva KC Kragujeva, biće obezbeđena medicinska dijagnostika i usluga.

2 KOMENTARI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime