Kragujevac dobio 600 sadnica platana

0
1145

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, koju zajednički realizuju NVO „Zeleni razvojni centar“ i pokret „Let’s do it“ u više gradova u Srbiji, danas je na platou ispred Doma sindikata, gradu Kragujevcu uručeno 600 sadnica platana koje će biti zasađene u dvorištima škola, vrtića, gradskih institucija, u mesnim zajednicama i Botaničkoj bašti.

Uručenju sadnica prisustvovao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

“Tokom prošle godine, JKP „Šumadija“ je posadila 1.100 stabala četinara i lišćara na teritoriji našeg grada, a ove godine u planu je da zasadimo 1.500 sadnica. Grad je kod Ministarstva za zaštitu životne sredine konkurisao sa projektom pošumnjavanja lokacija pored Palate pravde, duž novih saobraćajnica i u naselju Aerodrom i dobili smo sredstva u vrednosti 760 hiljada dinara. Želimo da nam grad bude što zeleniji i što ugodniji za život”, kazao je Nikezić.

Sadnice je, uz ostale, preuzeo i Saša Simić, član Uprave FK „Maršić“.

“Sadnice koje smo dobili zasadićemo oko našeg fudbalskog terena. Kada porastu platani, očekujem da će praviti lepu hladovinu gledaocima naših fudbalskih utakmica i ulepšati čitav taj kompleks oko našeg stadiona. U suštini, svako drvo koje se zasadi bilo gde je jedno dobro delo”, kazao Saša Simić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime