Kragujevac dobija Kutak za kvalitetnije starenje

0
1565

Kutak za kvalitetnije starenje biće otvoren sutra od 13 sati u ulici Svetozara Markovića broj 7. Ovaj Centar za dnevne aktivnosti starijih osoba otvara se u okviru projekta Briga za starije u lokalnoj zajednici, a deo je velikog MATRA projekta koji Crveni krst Srbije razvija u partnerstvu sa NVO iz Holandije “Yanos Public Health”, a koji je finansijski podržalo Holandsko ministarstvo inostranih poslova.

“Kutak za kvalitetnije starenje” predstavlja primer dobre saradnje Crvenog krsta Kragujevca, lokalne samouprave i drugih činilaca u lokalnoj zajednici. Svi oni prepoznali su potrebu i značaj ove vrste usluge koja će u značajnoj meri unaprediti kvalitet života starijih ljudi u Kragujevcu.

“Kutak” će korisnicima pružati mogućnost za raznovrsne aktivnosti kao što su klupske aktivnosti, edukativno-savetodavne aktivnosti (prva pomoć, rad na računaru, grupni i pojedinačni saveti: pravnika, socijalnog radnika i psihologa,), zdravstveno–preventivne aktivnosti, sportsko-rekreativne i zabavne aktivnosti, volonterske aktivnosti (program “Pomoć telefonom”, telefonski krug, akcija “Za sunčanu jesen života”, odlazak u kućne posete, kampanje, distribucija pomagala).

Otvaranju će prisustvovati predsednik Crvenog krsta Srbije Prof. dr Dragan Radovanović, predstavnici Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, predstavnici Ministarstva zdravlja, predstavnici lokalne samouprave, kao i predstavnici NVO Yanos Public Health iz Holandije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime