Koncert kragujevačkog violončeliste Nemanje Stankovića

0
171

U sredu od 20 časova, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održaće koncert renomirani kragujevački violončelista Nemanja Stanković.

Projekat Nemanje Stankovića „Tragovi – Nova muzika za violončelo“ nastao je iz potrebe umetnika da se kroz zvuk violončela ostavi trag današnjeg vremena, kao svedočanstvo budućim generacijama. Odatle i naziv albuma Tragovi, na kome je objavljeno osam novih kompozicija savremenih srpskih autora, različitih generacija, rukopisa i muzičkog izraza.

Tragovi su bili nominovani za nagradu Listeners’ Choice od strane Violoncello Fondacije iz Njujorka (SAD). Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću Nagradu grada Despot Stefan Lazarević, zahvaljujući albumu Tragovi kao najuspešnijem ostvarenju u oblasti muzike u 2020. godini. Ovaj projekat ima za cilj povezivanje umetnika, kao i promociju srpske umetničke muzike u zemlji Srbiji, ali i u svetu. Nemali broj kompozicija nastalih u okviru projekta već su deo repertoara koji se izvodi u koncertnim dvoranama i to je najvažniji pokazatelj značaja Tragova. Svoj doprinos ovom projektu, između ostalih, dale su i poznate srpske umetnice, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću pridružiti na sceni Svečane sale Prve kragujevačke gimnazije.

Rezervacije su obavezne, na broj telefona 034 334 264 ili putem mejla muzickicentarkg@gmail.com.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime