Koncert čembalistkinje Smiljke Isaković

0
422

Muzički centar, Kragujevac u okviru Koncertne sezone organizuje  koncert čembalistkinje Smiljke Isaković „Vremeplov – od Henrija VIII do Mokranjca“, sutra od 20 časova, u Narodnom muzeju.

Smiljka Isaković je srpska čembalistkinja koju kritika naziva „prvom damom čembala“ i „kraljicom čembala“, magistrirala je dva instrumenta: klavir na Muzičkoj akademiji u Beogradu i Konzervatorijumu „Čajkovski“ u Moskvi, a čembalo u Kraljevskom konzervatorijumu u Madridu.

Nastupala je širom „stare“ Jugoslavije na svim većim festivalima muzike, širom Evrope (Italija, Grčka, Austrija, Belgija, Nemačka, Švajcarska, Francuska, Velika Britanija, Češka, Slovačka, Rusija, Portugal, Španija, Kipar), Island, zatim u SAD, Južnoj Americi i na Kubi.

Snimila je nekoliko LP ploča i CD-a za izdavačke kuće u zemlji i inostranstvu. Intenzivno je snimala za radio i televizije. Predaje na majstorskim kursevima i piše tekstove o muzici. Kragujevačkoj publici će se predstaviti programom pod nazivom “Vremeplov od Henrija VIII do Mokranjca”.

Ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime