Koalicija ZZS DS prva predala izbornu listu

3
5794

zzs ds

Koalicija „Zajedno za Srbiju“ i Demokratske stranke predala je sinoć oko 23.30 sati Gradskoj izbornoj komisiji listu za učešće na predstojećim lokalnim izborima 24. aprila 2016. godine. Na ovoj listi, koju je svojim potpisima podržalo 2750 građana Kragujevca, nalazi se 87 kandidata za odbornike i svaki treći kandidat je, u skladu sa Zakonom, žena.

Nosilac i prvi na listi „Veroljub Verko Stevanović – Zajedno za Kragujevac – Demokratska stranka, ZZS“ je upravo Veroljub Stevanović, a na listi su i Dušan Obradović, Saša Milenić, prof. dr Branko Ristić, dr Jasmina Predojević Simović, prof. Aleksandar Saša Živanović, Olivera Nikolić i drugi.

Nosilac i prvi na odborničkoj listi Veroljub Stevanović, nakon predaje liste u obraćanju medijima, zahvalio se svim Kragujevčanima koji su svojim potpisom podržali ovu listu.

– Kao prvi koji su predali listu nadamo se da ćemo biti ubedljivo prvi i na izborima, da ćemo pobediti i da ćemo promeniti mnogo toga u Kragujevcu, jer je zaista mnogo toga urušeno u godinu i po dana – rekao je Stevanović.

Dušan Obradović iz DS, drugi na ovoj odborničkoj listi, rekao je da je veliko interesovanje građana danas rezultiralo i brojem 1 na izbornoj listi, a to je broj koji apsolutno želi za Kragujevac.

– To je broj koji Kragujevčani apsolutno zaslužuju, a ovo je lista na kojoj su ugledna imena, ugledne komšije, ugledni domaćini i to je nešto što će sigurno biti broj 1 i 24. aprila uveče – poručio je Obradović.

zzs ds (2)

Gradska izborna komisija utvrdila je da izborna lista ima nedostatke koji su se sastojali u tome da redni brojevi sa izjava birača, u delu od broja 2865 do broja 2724, nisu bili istovetni sa rednim brojevima na spisku birača koji podržavaju izbornu listu. Gradska izborna komisija je donela zaključak o otklanjanju nedostataka izborne liste i naložila rok od 48 sati da se uočeni nedostaci otklone.

Predlagač izborne liste otklonio je nedostatke i u ranim jutarnjim satima dostavio ispravnu dokumentaciju, pa je nakon provere Gradska izborna komisija, na petoj sednici, donela rešenje o proglašenju prve izborne liste – „Veroljub Verko Stevanović – Zajedno za Kragujevac (Demokratska stranka, ZZS)“.

GIK je utvrdila i pravo da ova izborna lista, u skladu sa Zakonom, ima pravo na člana i zamenika člana Komisije u proširenom sastavu. Prva proglašena izborna lista ima 87 kandidata za odbornike.

FOTO: Duško Đorđević

3 KOMENTARI

  1. Ne razumem Verka, hoće da građani glasaju za njega a pored njega je prvi Zeka zvani lopov. Taman sam hteo da ti dam glas da oteramo ovu bagru ali sada si me definitivno razuverio.

  2. Lepo, lepo.Dva bivša ljuta protivnika ujedinjena u borbi protiv protiv “otimača vlasti” (ja bih rekao u borbi za vlast).Od njihove slatkorečivosti me hvata panika za ovaj grad (nisu ni ovi drugi bolji).Što ti je politika?Lepo su pametni ljudi rekli da je u politici sve moguće i setim se reči mojeg bivšeg profesora Danila Raškovića “izvinjavam se koleginicama ali nauka,kultura i POLITIKA su imenice ženskog roda da ne kažem ku.ve”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime