Ko kadrira u kragujevačkom SPS-u?

0
3577

sajam poljoprivrede

Kragujevački ogranak Socijalističke partije Srbije (SPS), odnosno njegovo privremeno rukovodstvo, dana 14. februara ove godine doneo je odluku o isključenju Dragana Cvijetića iz Kragujevca i to po hitnom postupku, jer je, kako se navodi u odluci, svojim postupcima naneo neotklonjivu štetu Socijalističkoj partiji Srbije. Da li je „šteta“ koju je Cvijetić naneo SPS-u zaista neotklonjiva ili će je pak njegovo isključenje iz partije ipak otkloniti znaće se već u danima koji su pred nama…

Naime, kako se navodi u obrazloženju dispozitiva odluke, Cvijetić je dan ranije kao predstavnik ove stranke u svojstvu člana Skupštine privrednog društva „Šumadija sajam“ glasao za smenu direktora Dušana Petkovića.

„Kako Cvijetić prethodno nije zatražio mišljenje – stav rukovodstva SPS u Kragujevcu već je svojim ličnim stavom, a suprotno interesu SPS u Kragujevcu, doveo u pitanje poštovanje Koalicionog sporazuma o formiranju lokalne vlasti u Kragujevcu, čime je naneo neotklonjivu štetu po ugled SPS u Kragujevcu, to se shodno članu 88. stav 1. Statuta isključuje iz Socijalističke partije Srbije po hitnom postupku“, stoji u odluci koju je Cvijetić odlučio da podeli sa javnošću.

Dragan Cvijetić, koji se drznuo da glasa po svom ličnom uverenju, a da pritom ne poseti stranačke prostorije i tamo potraži svoje mišljenje, otišao je i korak dalje, pa je na svom fejsbuk profilu dao svoje tumačenje odluke o isključenju.

„Ponosan sam što sam smenio nesposobnog direktora postavljenog od strane SNS-a. To je bio moj lični stav u borbi za bolju Srbiju. Posle 18 godina sam izgubio borbu protiv profitera iz SPS-a i kadriranja SNS-a u mojoj bivšoj partiji. Hvala svim poštenim ljudima na podršci“, napisao je Cvijetić, što je izazvalo oduševljenje kragujevačkih opozicionih snaga, sa jedne, i onih kojima je partiokratije već preko glave, sa druge strane.

Kontaktirali smo gospodina Cvijetića i pitali ga ko su profiteri iz SPS-a, o kojima govori, kao i to na koji način Srpska napredna stranka kadrira u Socijalističkoj partiji Srbije, no gospodin Cvijić, sasvim razumljivo, nije želeo da govori o ovoj temi. Samo nas je podsetio da je bio predsednik Mesne organizacije Centar od 2002. godine i član Gradskog odbora, čime je, čini se, i odgovorio na postavljena mu pitanja…

Sa druge strane, iako se moglo zaključiti da je za SPS ova priča završena odlukom o isključenju, ponovo aktuelizovane čaršijske priče o kadriranju SNS-a u toj stranci daju više nego ozbiljan osnov za očekivanje zvaničnog saopštenja kragujevačkih socijalista kojim bi se stavila tačka na ovaj slučaj.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime