KKS: Peticija za jeftinije grejanje sutra na Aerodormu

1
1185

Udruženje skupština stanara “Kragujevački kućni savet” će sutra od 9 sati na pijaci na Aerodromu prikupljati potpise građana koji se slažu da bi daljinsko grejanje u Kragujevcu trebalo da bude za četvrtinu jeftinije.

14494700_10207186274150588_1677601334459876740_n

Kako kažu u tom udruženju njihovu inicijativu do sada je potpisima podržalo više od 5.500 hiljada građana.

Podsećamo, “Kragujevački kućni savet” smatra da je, uzevši u obzir celokupnu situaciju u “Energetici”, nedopustivo da ostane sadašnja cena daljinskog grejanja.

Zoran Jovanović, predsednik tog udruženja, napominje da se zvaničan odgovor nadležnih na zahtev da grejanje pojeftini za četvrtinu, još uvek čeka.

1 KOMENTAR

  1. Udruženje građana “Kućni savet” treba da se bori da se iz naplate izbaci nezakonito uneta stavka FIKSNI DEO jer ona predstavlja izmišljenu obavezusa kojom senaplaćuju kwh koji se ne moguizmeriti na kalorimetrujer nisu ni isporučeni .Koje je značenje: !9) PRODAJNA CENA jeste konačna cena jednog komada robe, ili date količine robe, odnosno konačna cena usluge, uključujući sve poreze i dažbine. 20) JEDINIČNA CENA ROBE jeste konačna cena po kiligramu,litru,metru, kvadratnom metru, kubnom metru ili drugoj mernoj jedinici koja je u redovnoj upotrebi i odgovara prirodi robe, uključujući sve poreze i dažbine. 21) JEDINIČNA CENA USLUGE jeste konačna cena po kilivat času struje, gasa ili CENTRALNOG GREJANJA odnosno kubnom metru vode ili drugoj mernoj jedinici pružene usluge koja je u redovnoj upotrebi i odgovara prirodi usluge, uključujući sve poreze i dažbine. Ova značenja je Vlast izbrisala iz poslednje verzije Zakona o zaštiti potrošača jer ih je kršila. Svako zna zašto služe merni instrumenti koji su postavljeni za zgradu (vodomer, strujomer za merenje zajedničke potrošnje i kalorimetar za merenje isporučenih kwh objektu). Ti instrumenti su isturena prodajna mesta JKP koje pružaju usluge i utrošci se moraju evidentirati u OTPREMNICI koju potpisuje radnik JKP i korisnik usluge, a jedan primerak zadržava zgrada u svojoj dokumentaciji. Ispostavljen račun zgradi mora biti zasnovan na očitanim količinama (iz OTPREMNICE) x prodajna cena= IZNOS UKUPNE OBAVEZE SVIH KORISNIKA u objektu. Ispostavljen račun Skupštini stanara , skupština proverava i deli na pojedine korisnike koji nalogom za plaćanje uplaćuju svoju obavezu direktno JKP. Toplana nema nikakve ingerencije da sprečava korisnika da se isključi sa sistema snabdevanja ako nemože da plati skupu uslugu, ( jer može da koristi jeftiniju) i on se odjavljuje Skupštini stanara jer je zgrada u privatnom vlasništvu a kako ne bi oštetio ostale korisnike dužan je da otkači radijatore ili plombira a vertikale izoluje i time ne preuzima kwh koji se evidentiraju na zajedničkom kalorimetru u potstanici. Toplana samo isporučene količine kwh merene kalorimetrom može da naplaćuje a ne i isključenom korisniku .

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime