KK Radnički: Grad nije izmirio ni prethodna dugovanja

1
2156

kk radnicki evrokupUpravni odbor Košarkaškog kluba Radnički izdao je saopštenje u kom se navodi da ključni problem na relaciji Grad Kragujevac – KK Radnički nije u projekciji budućnosti kluba i sredstvima koja tek treba da se izdvoje za košarkaški sport, već u prošlosti, odnosno nagomilavanju neizmirenih obaveza grada prema klubu.

Grad Kragujevac je juče saopštio da je ponudio na potpisivanje novi godišnji ugovor Radničkom, navodeći iznos od 500-600.000 evra, ali u Klubu tvrde da nikakav predlog nije stigao na njihovu adresu.

– Za novim ugovorom ne postoji potreba, jer su dve strane već zaključile ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji 24. septembra 2009. godine, a u međuvremenu overile i prateće anekse. Još uvek aktuelnim Ugovorom (važećim, na osnovu aneksa, do 2020. godine), pored ostalog, jasno su definisane finansijske obaveze grada prema klubu. Klub zapada u probleme od trenutka kada grad prestaje da poštuje ugovorene obaveze i rokove. Za razliku od grada, svi sponzori su ispoštovali klub – stoji u saopštenju.

U Radničkom podsećaju i da Grad imenovao direktora Kluba koji je ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima, na osnovu ugovora.

– Direktor je sve vreme bio upoznat sa finansijskim stanjem u klubu, o čemu je redovno izveštavao lokalnu samoupravu, baš kao i Skupština kluba. Grad je svakog trenutka znao kolike su mu obaveze, ali nije ništa preduzeo da ih izmiri i omogući klubu nastavak takmičenja. Klub je uredno pred svaku sezonu od 2009. do 2014. godine dostavljao predloge budžeta na koje grad nikada nije imao primedbe – kaže se u saopštenju.

Čelnici Radničkog tvrde da je prekid izmirivanja finansijskih obaveza Grada pratio i prestanak komunikacije, pa je tako Klub u protekla četiri meseca uvek ostajao bez odgovora na upućene dopise, čak su odbijeni i svi predlozi da se dogovore sastanci za rešavanje nagomilanih problema.

– Kulminacija takvog odnosa dogodila se kada je „Šumadija sajam“, preduzeće pod ingerencijom grada, blokiralo račun kluba i to za obaveze još iz 2010. godine koje je Grad bio dužan da izmiri. Takav čin u KK Radnički izaziva sumnju u, navodno, „žaljenje“ i „spremnost za ispunjavanje obaveza“ koje Grad ističe u svom saopštenju. Uprava KK Radnički ne želi da Grad Kragujevac ubuduće bude „sagovornik“ preko medija i saopštenja, već poziva odgovorne u lokalnoj samoupravi da se vrate izvoru problema – izmirenju finansijskih obaveza na osnovu ugovora i pratećih aneksa koji to jasno definišu – zaključuje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. drugari iz radnickog, to vas godinama sumadija sajam hrani od jutra do mraka vec godinama MORA DA SE PLATI PONEKAD! ponasate se kao dahije u kragujevcu, mislite da je sve za dzabe

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime