„Kir Janja“ stiže u Teatar

0
753

Kir Janja

Večeras od 20 sati, Knjaževsko-srpskom teatru, premijerno će biti izvedena predstava „Kir Janja“, Jovana Sterije Popovića.

– Drag mi je taj Kir Janja koji ne pripada ovom svetu a da to i ne zna. Možda hoda po svojim mislima sa pogrešnom mapom u glavi – kaže Dragana Varagić kojoj je poverena režija tog komada. – On hoće onoliko novaca koliko mu je potrebno da mirno spava u nemirnom svetu. Drag mi je taj mali čovek koji je već jednom sve izgubio i boji se da mu se sutra to ponovo ne desi. Sve bežeci od toga uleće u zamku da mu se baš to desi.

– Kir Janja je komični lik, ali posle Egonovog i Ejdusovog „Kir Janje“ u Narodnom pozorištu, ovaj tekst se ne može više čitati bez tragične note. To pripada i našem Kir Janji ali u jednom drugačijem ključu – smatra Dragana Varagić.

U predstavi igraju Miodrag Pejković kao Kir Janja, Isidora Rajković kao Juca, Nikola Milojević igra Mišića, Milić Jovanović tumači lik Petra, a Saša Pilipović Kir Dimu. Lik Katice tumači Milica Majstorović, a pandure Đorđe Simić i Mladen Knežević.

Scenografija je poverena Lani Škundrić, kostime je radila Jelena Janjatović, koreograf je Bojana Robinson, kompozitor Dragoslav Tanasković i lektor  Radovan Knežević.

Reprize su 16. i 17. decembra u 20 sati.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime