Kinoteka utorkom: Rozmarina beba

0
557

Večeras od 20 časova, nastavlja se Kinoteka utorkom u Domu omladine, projekcijom kultnog horora Romana Polanskog – „Rozmarina beba“.

Mladi bračni par Rozmari (M. Farrow) i Gaj (J. Cassavetes) useli se u zgradu loše reputacije. Komšije su im prijateljski nastrojen stariji par – Roman (S. Blackmer) i Minie (R. Gordon) Kastevet, koji Rozmari pružaju više pažnje no što bi ona to želela. Uskoro se počinju događati neobične stvari – devojka iz zgrade pogine na nerazašnjen način, Rozmari progone strašne noćne more, iza skomšijskog zida čuju se neobični napevi, a i Gaj postaje drugačiji nego inače – hladan i dalek. Kad Rozmari zatrudni, posve suprotno očekivanom počinje gubiti na težini, bleda je i iscrpljena, a muče je i jaki bolovi. Uskoro počinje sumnjati da stanari zgrade imaju nekakav njoj nepoznat plan za njezino nerođeno dete i ona će pokušati učiniti sve da ga zaštiti. No, možda nije dete ono koje treba zaštitu…

Mia Farrow je izvrsna, jer kako tenzija raste, i mi osećamo isto što i ona – isprva radoznalost, potom sumnju, pa paralizirajući strah i na kraju spoznaju. Zanimljivo je spomenuti da se u sceni na kućnoj zabavi pojavljuje i Sharon Tate, te da glas oslepela glumca preko telefona pripada Tonyju Curtisu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime