Kineska kompanija spremna da investira u preradu mesa u Kragujevcu

0
1069
prehrambena industrija
Foto: Thinkstock.com

Kineska kompanija CMEC spremna je da investira u preradu mesa u Kragujevcu, rekli su predstavnici kompanije na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kako je rečeno, prvi deo investicije u Kragujevcu mogao bi da se realizuje za godinu dana.

Kako se navodi u saopštenju predsednikove službe za saradnju sa medijima, Nikolić je rekao da Srbija ima značajan investicioni potencijal u oblasti industrije, ali da treba imati u vidu da poljoprivreda nije ništa manje važna.

Predsednik Srbije je istakao da država mora da obezbedi uslove za razvoj i konkurentnost poljoprivrede, jer od toga zavise i prihodi same države i dodao da će u tom poslu značajno pomoći i investicije iz Kine.

„U ključnim istorijskim momentima Srbija je imala podršku Kine i Rusije. Mi to nećemo zaboraviti i to je dokaz da se prijateljstva ne mere samo ekonomskim interesom, već i tradicionalno dobrom saradnjom“, naglasio je predsednik Srbije.

Izrazivši spremnost za ulaganje u prehrambenu industriju, zapošljavanje domaće radne snage i angažovanje domaćih kompanija, predsednik kompanije CMEC Džang Čun je rekao da će Kina, u okviru pilot projekta za proizvodnju hrane u Šumadijskom regionu, uložiti u proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima u svetu.

„Mi smo uradili studiju izvodljivosti za investiciju u fabriku za proizvodnju mesa i tražimo partnere iz prehrambene industrije“, rekao je Džang.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime