KG mediji zajedno u borbi za opstanak i poštovanje (VIDEO)

0
1106

Katastrofalno stanje u medijima u Kragujevcu, okupilo je gotovo sve redakcije sa ciljem da zajedničkim snagama pokušaju da povrate dostojanstvo profesiji, obezbede poštovanje zakona i odbrane ustavom zagarantovano pravo građana na informisanje.

kgmediji

Kragujevački novinari dogovorili su zajednički nastup pred predstavnicima državne i lokalne vlasti, strukovnim udruženjima i međunarodnim organizacijama. Konkretni koraci biće definisani narednih dana.

kgmediji1
Suočeni sa egzistencijalnim problemima, degradirajućim položajem profesije, ali i ignorantskim stavom nosilaca vlasti o stanju u kragujevačkim medijima, novinari gotovo svih kragujevačkih redakcija odlučili su da zajedničkim snagama pokušaju da se izbore za opstanak.

Nije u pitanju samo odbijanje grada Kragujevca da poštuje zakon i, nakon dve godine, raspiše Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja, već i vraćanje dostojanstva profesiji, ali i odbrana jedne od osnovnih tekovina demokratije – prava građana da budu informisani.

kgmediji2

Na sastanku održanom u prostorijama Kanala 9 istaknuto je da, bez obzira na razlike u uređivačkoj politici, sve medije u Kragujevcu muče isti problemi. Naglašeno je i da je zajednički interes svih da se sačuvaju mediji.

VIDEO: TV KANAL 9 KRAGUJEVAC

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime