Kepa & Free spirits u petak u KST

0
1547

Bend “Kepa & Free spirits” svoj prvi solistički koncert u Kragujevcu održaće u petak, 23. decembra, u Knjaževsko srpskom teatru. 

kepa

Koncert u Kragujevcu je kruna ovogodišnjeg rada benda. Dosadašnji rad “Free spiritsa” bio je usmeren ka očuvanju muzičke baštine grupe Smak, kao kulturno i istorijski značajnog simbola jednog prošlog vremena, ideologije i ljudi koji su ga zajednički gradili. Kako je istakao legendarni bubnjar Slobodan Stojanović Kepa, zanimljiva je i simbolika – “Free spirist” su prvu svirku imali u januaru u Kraljevu, a godinu završavaju koncertom u Kragujevcu, baš kao nekada “Smak”.

“Zna se da se “Smak” okupio iz tri grada šumadijska – Kraljeva, Čačka i Kragujevca. U Kraljevu smo, kao “Free spisrits” počeli jer je to moj grad, imam puno prijatelja koji se razumeju u muziku. To mi je bio izazov. Naišli smo na jako pozitivne kritike, pa smo nastavili tim putem. Svirali smo od Subotice, do juga zemlje i svuda su reakcije bile iste, što nam je ulilo dodatno samopouzdanje”, kaže Kepa.

kepa1

Bend je, tokom godine, imao oko 70 nastupa, gostujući u više od 15 gradova širom zemlje, na nekoliko festivala  i zajedničkih nastupa na specijalnim manifestacijama u društvu najboljih srpskih muzičara.

Iako je konačni cilj benda autorski rad, Kepa & Free Spirits su posvećeni onom večnom i isceljujućem u muzici, neguju poseban izraz zahvalnosti nasleđu “Smaka” iz koga vuku neiscrpnu inspiraciju.

Album, u izdanju PGP RST, trebalo bi da izađe na proleće. Deo će biti sniman i na koncertu u Kragujevcu, dok će ceo nastup biti sniman, za potrebe budućeg DVD-ja. Ime albuma već je poznato – zvaće se “Zaveštanje”.

“Želimo da opus sa “Smakovim” pesmama završimo na taj način. Da izađe jedna crna ploča, sa originalnim omotom i da ostavimo u nasledstvo, kao zaveštanje, mlađim generacijama, jer sva naša deca se bave muzikom. To im je jedna polazna osnova koja je dobra”, zaključuje Kepa.

Uz legendarnog bubnjara bend čine vrhunski muzičari – gitarista Mihael Stojanović Fafa, basista Jovan Jovanović i pevačica Ana Popović.

Koncert u Knjaževsko srpskom teaturu,. u petak 23. decembra, počinje u 21 sati, a karte po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na biletarnici teatra, u Domu Omladine i u KC UMMUS.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime