Kabare Zijaha Sokolovića pred kragujevačkom publikom

0
1519

Medjuigre_0-24_Plakat copySutra će na sceni Pozorišta za decu u 20 sati biti izveden kabare Zijaha Sokolovića, “Međuigre 0-24”

“Moj kabare, “MEĐUIGRE 0-24”, želi da dodiruje besmislenost i manjak logike čitavog čovječijeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti.

Servantesove “međuigre” su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledaoce. “MEĐUIGRE 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza.

“MEĐUIGRE 0-24″ su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave koja traje oko 90 minuta. Osnovna ideja”MEĐUIGRI 0-24″, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!” – Zijah Sokolović

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime