Juniori Radničkog na prijemu u zgradi Grada

1
1594

DSC_8020 copy

Za juniorsku ekipu Vateprolo kluba Radnički, koja je osovjila bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije, ujedno i prvu za mlađe kategorije u ovom takmičenju, danas je upriličen prijem u Zgradi grada Kragujevca.

Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnisti, istakao je da je Grad Kragujevac izuzetno ponosan na rezultate Vaterpolo kluba Radnički i ostvarene rezultate na republičkom takmičenju.

– Ovo je pravi pokazatelj kako treba da funkcioniše sport u Kragujevcu, jer ovi dečaci pre tri godine nisu imali ni bazen i vrlo verovatno niko od njih nije ni poznavao pravila, a danas su treći u zemlji vaterpola. To je svakako posledica jako kvalitetnog, stručnog rada sa mlađim selekcijama i primer svim drugim sportovima da Grad treba pre svega da ulaže u struku i terene. Da izgradimo sportski Kragujevac na drugačijim, mnogo zdravijim osnovama, pre svega na bazi mlađih selekcija koje će u budućnosti činiti okosnice prvih timova, ne samou vaterpolu nego i u svim drugim sportovima i nadam se da rezultati neće izostati – rekao je Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Trener juniora Radničkog, Živislav Živanović, istakao je da je ovo veliki uspeh i najavio borbu za nove medalje.

– Rezultati koje postižemo su zaista izvanredni i verujem da ćemo biti regionalni prvaci u svim kategorijama i da će još mnoge naše selekcije doći u situaciju, kao juniorska, da se bore za medalju. Ovo je posledica ozbiljnog rada i discipline, na čelu sa nekoliko trenera koji poseduju ogromno iskustvo. Postoji i velika želja dečaka da napreduju i nauče što više o vaterpolu, pa je zbog svega toga i došlo do osvajanja medalja na državnom prvenstvu, što posle samo tri godine deluje i pomalo neverovatno – smatra Živanović.

U odlučujućoj utakmici za bronzu Kragujevčani su bili bolji od Vojvodine (9:5), prvo mesto pripalo je Banjici, a drugo Crvenoj zvezdi.

– Bilo je dosta odricanja i napornog treniranja, dugo smo se spremali i na kraju smo zadovoljni osvajanjem medalje. Ekipe na finalnom turniru bile su približnog kvaliteta, svako je svakoga mogao da pobedi. U Kupu nismo uspeli da savladamo Vojvodinu, ali smo između ova dva takmičenja dosta radili i ovoga puta medalja nije izmakla – kazao je Vuk Verović, jedan od mnogih juniora Radničkog koji su debitovali i za prvi tim.

 

1 KOMENTAR

  1. Dosta sa hvalisanjem foliranti, svi znamo da su najbitniji mladi igraci sa strane, I kakav je Žika “strucnjak” ,pokazao je u Leskovcu! Pozdrav

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime