Jovana Jovanović nova predsednica Demokratske omladine

0
2488

ds jovana jovanovicDanas je u Beogradu održan je XIII redovni Kongres Demokratske omladine na kome su delegati i delegatkinje izabrali novo rukovodstvo.

Posle dosadašnjeg predsednika Demokratske omladine, Balše Božovića, za predsednicu Demokratske omladine je izabrana Jovana Jovanović, odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Kragujevca.

– Demokratija je sistem u kom neprestano moramo da se borimo. Naše promene podrazumevaju unutarstranačku demokratiju i učešće mnogo mladih demokrata, jer jedan čovek može da promeni malo, ali mnogo ljudi može da promeni sve. Samo tako ćemo pobeđivati i činiti nešto korisno za Srbiju. Naredne dve godine ćemo vredno raditi na tome da se više nikada ne zapitamo da li su promene mogle da se dogode juče! Ohrabrivaćemo i podsticati izuzetne rezultate i zbog toga nema „hoću da budem“, već samo „hoću da uradim“ – rekla je u svom obraćanju na ovom skupu Jovana Jovanović.

Jovanovićeva je dodala i da se „politika Demoktarske omladine prema mladima ne svodi na zauzimanje stavova od danas do sutra, kao što je to slučaj sa nekim drugim strankama“.

– Naša vizija je okrenuta ka budućnosti, ka brizi o mladim bračnim parovima, ka šansama za samozapošljavanjem, ka boljem znanju i obrazovanju kojima se jedino može pobediti nezaposlenost. Naš zadatak je da pokažemo da znanje nema alternativu. Sloboda, solidarnost i jednakost – osnovne vrednosti socijaldemokratije, u Srbiji se danas svode na to da ti budeš dovoljno slobodan da ukradeš ili kupiš rešenja testa iz matematike, dovoljno solidaran da ih prodaš meni za 2.000 dinara, umesto za 5.000, a onda budemo jednaki po broju bodova sa nekim ko je taj test spremao šest meseci. Mi smo generacija koja mora da se izbori da Srbija o tome ne ćuti. Mi moramo da pokažemo da je vrednost to da imaš slobodu da kažeš šta nije u redu, da će „on“ koji živi u vili od 500 kvadrata i „ona“ koja živi u iznajmljenom stanu od 20, biti u ravnopravnom položaju kada idu kod lekara ili traže posao. Moramo pokazati da ćemo biti solidarni kada vidimo da neko tuče svoju devojku i to prijaviti policiji – poručila je Jovanovićeva mladim demokratama.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime