JKP “Šumadija” uklonila još jednu divlju deponiju, stižu i novi kontejneri

0
1331

Ekipe JKP “Šumadija” svakodnevno uklanjaju divlje deponije, ali se one opet stvaraju. Iz tog komunalnog preduzeća apeluju na građene da otpad odlažu isključivo u za to predviđene kontejnere, a najavljuju i zamenu dotrajalih.

“I pored napora da organizovano vršimo sakupljanje otpada, znatan deo nekontrolisano se odlaže na divlje deponije koje ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi. Uklanjanje divljih deponija iz gradskih i prigradskih naselja obavlja se svakodnevno sa lokacija koje uočimo prilikom obilaska terena ili po nalogu Komunalne inspekcije”, novode u JKP “Šumadija”.

Iz tog preduzeća apeluju da se otpad odlaže u kontejnere predviđene za tu namenu i time spreči formiranje divljih deponija u našem okruženju. Najavljena je i zamena dotrajalih kontejnera.

“Nabavljeno je 260 novih metalnih kontejnera za sakupljanje komunalnog otpada zapremine 1,1 kubika. Isporuka kontejnera se vrši sukcesivno – 50 komada je već zamenjeno, u toku je zamena još 100 komada, a u narednom periodu očekujemo da stigne preostalih 110 komada”, navode u JKP “Šumadija”.

Zamena starih kontejnera obavlja se u ulicama u kojima se vrši svakodnevno pražnjenje komunalnog otpada i gde je to najneophodnije, a nastaviće se i na drugim lokacijama u gradu. Zamenjeni su oštećeni kontejneri u ulicama Radoja Domanovića, Lepeničkom bulevaru, Kneza Mihaila, Zmaj Jovinoj, Branka Radičevića, Dušana Uroševića i Kneza Miloša.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime