JKP “Čistoća”: Stigli kontejneri, očekuju se kamioni

0
1544

Prvi kontigent metalnih kontejnera, zapremine 1100 l isporučen je Javno komunalnom preduzeću “Čistoća“. Celokupna količina od 1900 komada biće isporučena sukcesivno u naredna tri meseca. Uskoro bi u Kragujevac trebalo da stignu i novi kamioni “smećari”.

kontejeneri

“Čistoća“ će, prema rečima direktora tog preduzeća Zorana Jovanovića, prilikom svake isporuke postavljati nove kontejnere u najugroženijim delovima grada i na taj način omogućiti građanima da pravilno odlažu sakupljeni komunalni otpad.

Sredstva za nabavku novih kontejnera su obezbeđena u okviru aranžmana između grada Kragujevca i Evropske banke za obnovu i razvoj. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma Unit Eksport Limited iz Londona.

U preduzeću “Čistoća“ očekuju i početak isporuke specijalizovanih vozila za odvoženje smeća čime će higijena u gradu biti podignuta na značajno viši nivo. Nabavkom deset novih kamiona smećara, konačno će biti rešen problem dotrajale mehanizacije. Jer, zbog čestih kvarova na kamionima, koji sa gradskog područja dnevno, u proseku, odnesu oko 200 tona smeća, kapaciteti nisu u potpunosti iskorišćeni. Zato u “Čistoći“ očekuju da će od naredne godine situacija biti mnogo bolja.

Inače, za nabavku kamiona, kanti i kontejnera iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj obezbeđeno je 2,5 miliona evra.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime