Jeremić u Kragujevcu poručio da se za izborne uslove mora boriti

1
523

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Kragujevcu da u opoziciji nema nikakve svađe, ali da ima vrednosnih razmimoilaženja.

On je na konferenciji za novinare rekao da Narodna stranka “ne menja stav kako vetar duva” i da čvrsto veruje da se za bolje izborne uslove mogu zajedno izboriti oni koji su bojkotovali izbore.

Tu, dodao je, ne može biti mesta onima kojima je, kako tvrdi, “Aleksandar Vučić skupljao potpise, a Aleksandar Šapić ih “overavao”, saopšteno je iz Narodne stranke.

Jeremić je, pored ostalog, ocenio da se “u medijima digla prašina o nekakvoj svađi u opoziciji”, koje, kako tvrdi, zapravo nema.

Dodao je da je, kako bi se izbegle rasprave oko toga „ko će da izda, a ko neće, ko je relevantan, a ko “kombi stranka”, najbolje da se opozicija dogovori o dva pregovarača koji će ih zajednički predstavljati u dijalogu sa vladajućim strankama oko izbornih uslova.

“Onda bismo mogli da pozovemo sve da podrže dva pregovarača i da kažemo “neka ih podrži ko je prava opozicija”. To bi bilo efikasno sito da se pokaže ko je vera a ko nevera. To je naša logika”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo i da se “izborni uslovi neće sami od sebe poboljšati”.

“Narodna stranka ne očekuje nikakav poklon ni od vlasti niti od evropskih posrednika, već će se boriti za bolje uslove”, rekao je Jeremić.

Upitan u kakvim je odnosima sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom, Jeremić je istakao da bi bilo vrlo neodgovorno da lični odnosi određuju pravce u politici, jer je politika zapravo borba za javni interes.

Na pitanje da li se zalaže za revanšizam, Jeremić je odgovorio da će se po promeni vlasti dogoditi ono što se nije dogodilo 6. oktobra 2000. godine.

“Operisaćemo kancer tako da se nikada više ne vrati i metastazira, ali sve će biti po zakonu”, zaključio je Jeremić.

 

1 KOMENTAR

  1. Г. Јеремић има добре намере, међутим опозиција нема подршку да дође на власт али има уцењивачки капацитет да изборе представи демократским или лажним. Тај капацитет треба да искористе да добију боље услове за народ у будућности а не тренутно за себе и своје медијско представљање. Ако размисле схватиће да је бољи пут преговори директно са Вучићем уз условљавање подршке променом политике давањем веће подршке домаћој привреди рецимо а не само медијског представљања. Вучић има интерес дугорочног опстанка као и опозиција да нађе компромис. Алтернатива је улица. Да ли опозиција има снаге за то?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime