Javna prezentacija projekta „Kreativni Veliki park“

2
6741

kreativni veliki park

Prezentacija projekta „Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ biće održana u ponedeljak, od 17 do 19, u zgradi Fakulteta inženjerskih nauka – objekat A, ulaz sa bočne strane iz ulice Dr. Elizabet Ros, Mali amfiteatar (AP23), u organizaciji Beogradske nedelje dizajna i grada Kragujevca.

O mogućim idejnim rešenjima u okviru projekta „Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ govoriće Jovan Jelovac, osnivač Beogradske nedelje dizajna i profesor Aleksandru Vuja, ispred arhitektonskog studija DVA, koji će nakon prezentacije odgovarati na pitanja učesnika.

Beogradska nedelja dizajna i grad Kragujevac pozivaju sve zainteresovane sugrađane da uzmu učešće u kreiranju budućeg izgleda Velikog parka.

– Projekat „Kreativni Veliki park grada Kragujevca“ urađen je kao inspiracija kako bi se u projekat uključili svi zainteresovani, a zatim odgovorno i kreativno zajednički razmišljali o budućnosti parka. Naša je želja ne samo da očuvamo stoletno nasleđe, već da na tom prostoru kreiramo jednu novu, jedinstvenu kulturnu i istorijsku celinu za šetnju, odmor, opuštanje i rekreaciju. Ovo je prilika da proverimo svoju volju za bolje sutra i na taj način damo svoj doprinos zajednici gradova okupljenih oko projekta evropske inicijative Human Cities – navodi se u saopštenju organizatora.

2 KOMENTARI

  1. Ja stvarno ne shvatam sta je u ” glavi ” jednog arhitekte kada predlaze ovakvo resenje.Sustina jednog parka je da ljudi prosetaju i odmore na klupi kako bi odmorili ili uzivali u parku.To je obicno period kada je vreme lepo , odnosno SIJA SUNCE………ako arhitekta misli da svi mi trebamo da sedimo na klupi ili setamo po stazi kada nas sunce PRZI i PECE , a drvece posmatramo na 20 m od nas — onda dobro dosli u Srbiju gde je sve nakaradno i naopako.Ako vec nezna te nemoj da dirate NISTA………nemoj te da jos i uprosastite ovaj grad Kragujevac koji nema reku ali eto ima ” naziv ‘ Sumadija………ako hocete da pomognete nadjite arhitektu koji ima stila i osecaj za lepo.Papir trpi sve a mi Kragujevcani trebamo nesto i deci da ostavimo ono bar ako nemamo reku . ostavimo ber deo imena SUMADIJA pa neka uzivaju u hladovini i PRIRODI.

    • Nisam strucnjak za arhitekturu,neka svoj sud daju strucnjaci; ali sam protiv toga da se ijedno drvo posece,ne treba nam livada zato sto se zove VELIKI PARK,a ne velika livada.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime