Javna debata „Kultura bez cenzusa“

0
1270

stari kragujevac

U utorak od 18 sati, u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“, u organizaciji sa Udruženjem građana „MillenniuM“ iz Kragujevca, biće održana javna debata, u okviru inicijative „Kultura bez cenzusa“ (Kulturna politika grada Kragujevca nakon lokalnih izbora 2016.).

Ideja je da predstavnici svih izbornih lista, zvanično potvrđenih za lokalne izbore 2016. predstave zainteresovanoj kulturnoj javnosti (radnici u kulturi, stručna lica, predstavnici javnog/profitnog/civilnog sektora u kulturi, mediji, građani kao publika…) svoje viđenje kulturne politike grada Kragujevca u naredne četiri godine (sa akcentom na rešavanje aktuelnih problema), a potom da odgovaraju na pitanja posetilaca koja su vezana za temu skupa.

Nakon uvodnog dela od strane organizatora u kome će se predstaviti inicijativa i najaviti učesnici koji su se odazvali/ili nisu, na osnovu redosleda prijavljivanja izborne liste, po jedan predstavnik svake prisutne će imati do pet minuta za predstavljanje kulturne politike Kragujevca, a nakon toga, kada svi završe isti deo, do pet minuta, po istom redosledu za odgovore na potencijalna pitanja publike.

Ispred organizatora, u uvodnom delu će govoriti Mirko Demić (Narodna biblioteka) i Vladimir Paunović (U.G. “MillenniuM”), dok će moderator skupa biti Marija Ilić, izvršna direktorka „MillenniuM“-a.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime