Japanski bend „101A“ sutra u Kragujevcu

0
965

101AJapanski bend „101A“ nastupiće sutra od 23 časa u kragujevačkom noćnom klubu „Twist“, u okviru julske turneje u Srbiji, u okviru koje „donosi duh naroda i kulture Japana“.

Bend iz Tokija je turneju otvorio 4. jula, nastupom na festivalu japanske kulture  „Japanizam 2013“, u Beogradu , a zavesu na nastupe pred srpskom publikom spustiće 14. jula. na „Fusion bini“ festivala „EXIT“.

Bend 101A je nastao 2002. godine kada su dva prijatelja Noah (vokal i gitara) i The K (bas), napustili prethodne bendove i počeli da rade na prvom zajedničkom albumu „01“, koji je izašao godinu  dana kasnije. Priča oko formiranja benda zaokružena je pre šest godina, kada se pridružio i bubnjar Sally. Svoju muziku opisuju kao mešavinu shoegaze-a, grunge-a, japanskog rock-a, new wave-a, techno sound-a i progressiv-a, a do sada su snimili četiri albuma: „01“, „One Day“, „Lethe“ i „4“.

Prvi nastup van Japana bend je imao u Londonu 2005. godine, a naredne godine se ponovo vraćaju na stari kontinent i sviraju u Belgiji i Francuskoj. Posle tih nastupa, evropske i azijske svirke postaju neizostavni deo promocije novih albuma. Ova trojka prepoznatljiva je, kako po izuzetno predanim lajv nastupima, tako i po zanimljivim spotovima. Kao najavu za predstojeću turneju, izašao je i spot za pesmu „Forbidden Sky“. Ovaj spot je samo jedan u nizu rezultata sjajne saradnje momaka i devojke iz 101A, srpskog dela CRV2 Studio ekipe i izdavačke kuće Festina Lente.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime