Janković: Potrebno striktno pridržavanje mera, tražili smo i prelazak na onlajn nastavu

0
924

Imunolog Srđa Janković je za RTS kazao da su u borbi protiv koronavirusa ključne tri stvari – da se nosi maska, da se drži distanca i da se izbegavaju okupljanja.

“Trenutno epidemija ne jenjava, nego se rasplamsava”, upozorio je Srđa Janković.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je desetak dana, na koliko su nove mere oročene, minimalni period nakon kojeg bi moglo da se uoči bilo šta o promeni epidemijske krive, makar neki povoljan ili manje nepovoljan trend.

Govoreći o skraćenju radnog vremena nekih objekata, on je upozorio da je mnogo važnije da se mere sprovode u vreme kad su otvoreni.

On je rekao da je stručni deo Kriznog štaba, čiji je član, predlagao i da viši razredi osnovnih, srednjih škola i fakulteti već sada pređu na nastavu na daljinu, a da u klupama ostanu samo niži razredi.

“Za sad je procenjeno da to nije neophodno, ali ostaje kao opcija za kasnije”, rekao je Janković.

Kako je naveo, tamo gde se virus pojavi u školi i prenosi kroz školski koletiv, već i po postojećim merama odeljenje ili škole prelaze na onlajn nastavu i to se nije promenilo.

Janković kaže da trenutno epidemija ne jenjava, već se rasplamsava – moramo da izbegavamo sva okupljanja koja se mogu izbeći.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime