Ja sam donor, a ti?

1
1616

JaSamDonorStudentski parlament Univerziteta u Kragujevcu i Uprava Univerziteta u saradnji sa svim fakultetima kragujevačkog Univerziteta realizovaće akciju “Ja sam donor, a ti?”.

Akcija humanitarnog karaktera za cilj ima da podigne svest studenata i građana Kragujevca o značaju doniranja organa.

Doniranje organa je znak čovekoljublja i plemenitosti, kojom jedna osoba iskazuje svoju želju i nameru da nakon smrti pokloni organe radi presađivanja, kako bi se pomoglo teškim bolesnicima, dok sa druge strane predstavlja izraz promišljenosti i racionalnosti, “jer ako ja postajem donor i ljudi oko mene to saznaju, oni sami počinju da razmisljaju o tome”.

Zvanična tribina biće održana u utorak, 23. aprila u Svečanoj sali u zgradi Rektorata. Prisutnima će se obratiti pukovnik prof. dr Zoran Kovačević (VMA), koji će ovom prilikom razjasniti sve nedoumice zainteresovanim posetiocima kroz davanje odgovora na sva postavljena pitanja.

Tribini će takođe prisutvovati i prof.dr Nebojša Arsenijevic (direktor Kliničkog centra), prof.dr Predrag Canović (dekan Fakulteta medicinskih nauka), Episkop Šumadijski Gospodin Jovan, prof.dr Slobodan Arsenijević (rektor) kao i predstavnici Ministarstva zdravlja. 

Mislite o tome, 1=7 ♥

 

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime