Izvršitelji popisali deo imovine Radio-televizije Kragujevac zbog neisplaćenih plata

2
1246

Izvršitelji su danas popisali deo imovine privatizovane Radio televizije Kragujevac zbog tužbi 22 radnika u tom mediju na ime neisplaćenih zarada, kažu u sindikatu “Nezavisnost”.

rtk

Prema rečima poverenika sindikata “Nezavisnost” Gorana Antonijevića, popisana imovina, koju čini i nekoliko automobila, može da bude prodata u roku od 15 do 30 dana, ukoliko vlasnik preduzeća Radoica Milosavljević, u međuvremenu ne uplati dugovanja za zarade.

“Ukoliko dođe do prodaje i samo jedne stvari, stečen jedan od razloga za raskid privatizacije”, rekao je Antonijević.

On je dodao da je iz inspekcije rada stiglo rešenje kojim se nalaže poslodavcu da isplati sve zaostale zarade, odnosno zarade za jun, jul, avgust i septembar, u roku od 15 dana pod pretnjom novčane kazne i podnošenja zahteva za prekršajni postupak.

Antonijević je naveo da se danas “spisak nevolja” za RTK ne završava, jer se očekuje da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odluči da li će toj medijskoj kući da uskrati signal zbog toga što nije u roku uplatila naknadu za dozvolu za radio i televiziju, u iznosu većem od 1,6 miliona dinara.

Zbog teškog stanja u Radio televiziji Kragujevac, sindikat je danas najavio radikalizaciju jednočasovnog štrajka upozorenja koji se održava poslednje tri nedelje.

“Štrajk upozorenja ćemo održavati od danas u vremenu od 18.30 do 19.30 časova, što značu da neće biti emitovana centralna informativna emisija “Hronika”. Narednih dana ćemo menjati vreme za održavanje štrajka upozorenja u RTK”, rekao je Antonijević.

Radio televizija Kragujevac je privatizovana u oktobru prošle godine, kada je vlasnik te medijske kuće postao biznismen i političar iz Kruševca Radoica Milosavljević.

Zaposleni u RTK su od početka privatizacije štrajkovali nekoliko puta zbog neisplaćenih zarada.

U toj medijskoj kući radi 67 zaposlenih.

2 KOMENTARI

  1. A zasto ne objavite da je clan REMa gdin Goran Petrovic zaposlen u Gradskoj Upravi za investicije grada Kragujevca jos za vreme Verka i da je sve ovo u njegovoj reziji !

    • Da da najača stvar je što gosn Radomir nema m…. da skine nijednog Verkovog pajtaša nego vlada po principu ništa me interesuje bitno mi je da sam gradonačelnik a GIBANIČARA PUN GRAD I ONI GA VODE SMEŠNO BRE

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime