Izvedba predstave i uručenje nagrade na sceni Teatra

0
1009

Večeras će na Velikoj sceni „Joakim Vujić” biti svečano uručena nagrada publike ansamblu predstave „Do gole kože” kojom je 17. novembra, na zatvaranju 8. aranđelovačkog festivala „Svetlost i afirmacija” ovaj komad knjaževsko-srpskog teatra proglašen za najbolji na smotri. Nagradu će kragujevačkim glumcima po završetku predstave svečano uručiti predstavnici aranđelovačke pozorišne smotre. Početak predstave je u 20 sati.

Predstava je rađena po literarnom predlošku kultnog britanskog istoimenog filma koju su napisali Stiven Sinkler i Entoni Mekarten, a na scenu kragujevačkog pozorišta postavio ju je nemački reditelj Pjer Valter Polic.

Na aranđelovačkom festivalu koji se ove godine odvijao pod nazivom „Svetlost i afirmacija” trijumfovala je u konkurenciji sledećih teatarskih kuća: Beogradskog dramskog pozorišta, „Puls teatra” iz Lazarevca, Pozorišta „Boško Buha”, koprodukcije Grada teatra Budva i Start studija…

Aranđelovački pozorišni festival prethodnih sedam godina bio je revijalnog karaktera, a od ove godine uvedena je nagrada za najbolju predstavu koja se dodeljuje isključivo po ocenama publike.

U predstavi „Do gole kože” igraju glumci kragujevačkog pozorišta: Nikola Milojević, Ivan Vidosavljević, Aleksandar Milojević, Vladan Živković, Bratislav Slavković Keša, Čedomir Štajn, Zdravko Maletić i Nenad Vulević.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime