Izgradnja nove saobraćajnice

1
1511

Zbog potreba, kako Grada Kragujevca tako i kompanije „Fijat“, lokalna samouprava gradiće novu saobraćajnicu na potezu od južne zaobilaznice do matične lokacije grupe „Zastava“. Članovi Gradskog veća danas su dali saglasnost na izradu Plana detaljne regulacije čime će se ući u pomenuti postupak.

– Reč je o dosta širokom zahvatu koji obuhvata potez od Tankosićeve ulice, pojas uz samu železničku stanicu do ulice Vojvode Stepe i nadvožnjaka u ulici Jovana Ristića – rekao je član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević. – Gradu je, pored Južne zaobilaznice, podzemnog tunela i nadvožnjaka u Jovana Ristića, neophodna jedna saobraćajnica za potrebe Fijata ali i građane svih mesnih zajednica s desne strane reke Lepenice, koja bi išla paralelno uz prugu orijenatcione dužine oko 950 metara. Ta saobraćajnica će omogućiti direktnu komunikaciju sa lokacijom Energetika, starim ulazom u Zastavu, za potrebe Fiata ali će u velikoj meri rasteretiti i saobraćaj sa sve građane Pivara, Beloševca i direktan izlazak na Južnu zaobilaznicu.

Članovi Gradskog veća danas su prihvatili i Nacrt Odluke o izmeni plana detaljne regulacije „Matične lokacije grupa Zastava“ koji će omogućiti izgradnja trafostanice za potrebe Fjiata – preko puta Kovačnice i regulisanje obaveza koje Grad i država imaju prema ovoj kompaniji.

Odlukom Gradskog veća, grad Kragujevac finansiraće učešće naših ustanova kulture – Knjaževsko srpskog teatra, Pozorišta za decu, SKC-a, Istorijskog arhiva, Narodnog muzeja, Doma omladine i Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević u međunarodnoj kulturnoj manifestaciji „Noć pozorišta“ koja će se održati 17.novembra. Data je i saglasnost na zaključenje ugovora o izvođenju radova na kaptaži izvorišta u Velikom Šenju, zaseoku Lazarevići, što će obezbediti ispravnu pijaću vodu za žitelje ovog zaseoka.

1 KOMENTAR

  1. Pa kad je napravite…. bice to kao sa ulicom Dusana Djordjevica 2km nemogu da naprave dve godine i sad su i odustali.Bolje je bilo i da nisu pocinjali.Neko ce u corku kad tad

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime