Izabrane najlepše karnevalske maske

0
1031

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjem “Đurđevdanskom karnevalu”.

Prva nagrada u kategoriji „Pojedinačna maska“ pripala je desetogodišnjem Avramu Obradoviću za masku „Automobil“, koja je izazavala oduševljenje publike. Drugu nagradu osvojio je „Maslačak“ odnosno šestogodišnja Ana Nikolić, dok je treći bio njen vršnjak Viktor Vesić koji se maskirao u indijanca. Četvrto mesto pripalo je troipogodišnjem Sergeju Radičiću za masku „Sapunica za balone“, a peto Jakovu Milovanoviću (3 godine) za masku „Dinosaurus“.

U kategoriji „Porodična maska“ prvo mesto osvojili su nasmejani Mikarići za masku „Zdrav osmeh je naša kruna“, druga je porodica Perić sa maskom „Mafin i jagodica“, a treća porodica Pavlović odnosno maska „Simboli grada Kragujevca“. Porodici Maksović Radičić pripala je četvrta nagrada za porodičnu masku „Papir, kamen, makaze“.

U kategoriji „Grupna maska“ prvo mesto osvojili su učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ za masku „Alisa u zemlji čuda“, drugi su učenici Osnovne škole „Moma Stanojlović“ koji su organizovali pravi mali performans uz masku „Kragujevac – grad rokenrola“, dok su „Vrapčići smajlići“ iz predškolske ustanove „Vrabac“ treći. Deca iz vrtića „Vini Pu“ osvojila su četvrto mesto za masku „Pomozimo svetu spasimo planetu“. Učenici trećeg i četvrtog razred Osnovne škole „Dositej Obradović“ osvojili su peto mesto za masku „Bajka Čarobni frulaš“.

Najlepše maske odabrao je žiri kojim je predsedavala Jelena Stojanović Patrnogić, direktorka Pozorišta za decu Kragujevac, dok su članovi žirija bili Dušan Stošić, predstavnik generalnog sponzora „SBB“ kompanije, Milan Radojčić, predstavnik zlatnog sponzora „Idea Roda“ i Nataša Kurtić, predstavnica srebrnog sponzora „Dunav osiguranje“.

Pobednicima će tokom iduće nedelje biti uručene vredne nagrade.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime