Izabrana najlepša dvorišta

0
1325

uknvlzen copyU zgradi Grada, danas su dodeljena priznanja domaćinima koji su najlepše uredili dvorišta u selima na području Kragujevca.

Pobednik ovogodišnje, osme po redu manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ na području Kragujevca, u kategoriji „Najlepše dvorište“ je Slađana Ješić iz Vlakče, za „Najlepše park dvorište“ proglašeno je dvorište Svetlane Cvetković iz Petrovca, titulu „Najlepše etno dvorište“, ponelo je dvorište Andrije Živkovića iz Poskurica, dok je nagradu za „Najlepši detalj“, dobila Ljiljana Stevanović iz Ugljarevca. Za „Najlepše školsko dvorište“ proglašeno je dvorište OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića.

Članovi žirija koji su činili predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“, Odeljenja za poljoprivredu i Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, ove godine posetili su 18 sela na teritoriji grada, odnosno 80 dvorišta. Samo u selu Vlakča, u kom je prvi put organizovano ovo takmičenje 2007. godine, kada je učestvovalo deset domaćinstava, ove godine bilo je prijavljeno 39 dvorišta.

I ove godine, nagrade su obezbeđene zahvaljujući sponzorima, Gradu Kragujevcu, „Šumadija sajmu“, JKP „Zelenilo“, vinariji „Vinex“, restoranu ,,Mustang“ , hotelu ,,Ravni gaj“, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i Gradskoj turističkoj organizaciji ,,Kragujevac“.

Nagrade vlasnicima najlepših dvorišta sa područja centralne Srbije biće dodeljene 3. avgusta u Kaleniću, na manifestaciji „Prođoh Levač prođoh Šumadiju“ , kada će biti organizovana završna svečanost manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“, na regionalnom nivou.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime