Izabrana najlepša dvorišta

1
14314

otvorena dvorista

Priznanja pobednicima manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“, biće dodeljena sutra u 19 sati, u okviru promotivne kampanje Moja Srbija koja se na centralnom trgu, kod Krsta, održava od 17 do 22 sata. Tom prilikom biće dodeljene po tri nagrade u četiri kategorije, za najlepše uređeno dvorište, najlepše park dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši, originalno osmišljeni detalj.

Članovi žirija, u kojem su bili predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo” i Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, ove godine posetili su 20 sela na teritoriji grada, odnosno 78 dvorišta. Samo u Vlakči, gde je i prvi put organizovano ovo takmičenje 2007. godine, kada je učestvovalo 10 domaćinstava, ove godine bilo je prijavljeno 40 dvorišta.

Pobednik ovogodišnje, desete po redu manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ na području Kragujevca, u kategoriji „Najlepše dvorište“ je Milosav Vučković iz Vlakče, drugu nagradu je osvojio Andrija Živanović iz Poskurica, dok je treće mesto pripalo Milji Petrović iz Grošnice.

Za „Najlepše park dvorište“ je proglašeno dvorište Lidije Lazić iz Stragara, drugo mesto pripalo je Radi i Daretu iz Grošnice, a treća nagrada ide u ruke Mirjane Jovanović iz Cerovca.

Titulu „Najlepše etno dvorište“, ponelo je dvorište Svetlane Cvetković iz Petrovca, drugo mesto pripalo je Dragici Gajić iz Dulena, a treće Slađani Ješić iz Vlakče

Nagradu za „Najlepši detalj“, dobila je Jelena Lazarević iz Čumića, drugo mesto pripalo je Zoranu Ješiću iz Vlakče, a treće Ljiljani Stevanović iz Ugljarevca.

Nagrade najboljima na području Centralne Srbije biće dodeljene 12. jula u Topoli, kada će biti organizovana završna svečanost manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“, na regionalnom nivou.

FOTO: Zoran Petrović

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime