Insistiranje na aktivizmu lokalne samouprave

0
1945

Insistiranje na aktivizmu lokalne samoupraveOdbornik ZZŠ Saša Milenić, na današnjoj konferenciji za novinare ove odborničke grupe u Skupštini grada, istakao je da je aktivizam lokalne samouprave ono na čemu odbornička grupa ZZŠ i sama stranka insistiraju i upravo je to bilo ono na čemu se grad Kragujevac podizao i razvijao u poslednjoj deceniji.

Milenić je rekao i da su Kragujevac podizali sugrađani ali i da je uslov toga uspeha politička organizacija Kragujevčana, politička organizacija Šumadije koja ne potrebuje vođstvo iz Beograda. “Zbog toga na Mitrovdan, kada je svojevremeno i osnovana Zajedno za Kragujevac od 9 sati, i svakog narednog dana u prostorijama ZZŠ biće nastavljeno prikljupljanje potpisa za ponovnu registraciju ove stranke. Pozvani su svi građani koji prepoznaju budućnost svojih porodica i interes u gradu Kragujevcu da se priključe“, istakao je Saša Milenić.

Govoreći o izmenama Statuta grada Kragujevca Saša Milenić rekao je da je predlog tog akta inovativan jer Gradsko veće više resorno neće biti definisano Statutom grada, kao što je do sada bilo, već će kao i u većini lokalnih samouprava u Srbiji, imati maksimalan broj članova bez prethodno definisanih resora. “Uvećava se snaga gradonačelnika u odnosu na Gradsko veće jer izmenjivost participacije partnera, strukture i sastava, postaje lakša i operatibilnija. To moguće govori nešto o namerama za budućnost. Mi ni u slučaju zadobijanja skupštinske većine, jer smo i dalje najveća odbornička grupa u parlamentu, nećemo menjati gradsku vlast. Možemo je upotrebiti isključivo i jedino za stvaranje uslova za prevremene izbore“, rekao je Milenić i dodao da su Kragujevčanima neophodni izbori za lokalnu samouprvu kako bi povratili ovo, Ustavom zagarantovano pravo građana Srbije, a koje je Kragujevčanima oteto pritiskom centralne vlasti ispoljenom na sednici 28.oktobra.

“Odbornička grupa ZZŠ na poslednjem zasedanju Skupštine grada nije bila jedinstvena po pitanju glasanja. Jedan odbornik, Slavoljub Stevanović, glasao je suprotno odlukama stranke, tj. glasao je za smenu gradonačelnika i predsednika Skupštine grada“, rekao je Stojadinović i dodao da Slavoljub Stevanovića nije više deo odborničke grupe ZZŠ koja od danas broji 26 odbornika“.

Šef odborničke grupe ZZŠ Bojan Stojadinović naglasio je da Stevanović nije bio član stranke i da se na odborničkoj listi ZZŠ našao kao ugledni privrednik. “Na sledećoj sednici Skupštine grada odborničku grupu ZZŠ pojačaće bivši gradonačelnik i predsednik ZZŠ Veroljub Stevanović koji se vraća u skupštinske klupe umesto dr Jasne Jevđić koja je podnela ostavku na svoj odbornički mandat“, rekao je Bojan Stojadinović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime