Imenovana komisija za prvi konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima u Kragujevcu

0
767

Na konkurs grada Kragujevca za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja prijavljeno je 35 projekata. Kako kažu u Gradskoj upravi, 33 prijave su blagovremene, a dve nisu. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Gradske uprave u Kragujevcu, imenovana je Komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja.

Za članove Komisije imenovani su Aleksandar Stanojević, član Društva novinara Niša, imenovan na predlog te organizacije, Miodrag Miljković, nezavisni stručnjak za medije iz Niša, imenovan na sopstveni predlog i Ljubiša Obradović iz Kragujevca, član Udruženja novinara Srbije, imenovan na predlog Poslovnog udruženja asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“.

Komisija ima rok da pristigle predloge razmotri do 60 dana od dana isteka konkursa, a načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima Nikola Ribarić smatra ta će taj rok biti i kraći. On je podsetio da je ovo prva godina kako je grad Kragujevac raspisao konkurs za sufinansiranje projekata prema Zakonu o javnom informisanju i medijima, za koji je iz gradskog budžetaza ovu godinu opredeljeno 10 miliona dinara.

Konstitutivna sednica Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja očekuje se u ponedeljak. Odluku o tome koji će projekti biti finasirani doneće načelnik Gradske uprave najkasnije u roku od 30 dana, od kada ga komisija obavesti o predlozima koje je utvrdila.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime