I u Kragujevcu obeležen Internacionalni dan besplatnog javnog prevoza

0
846

U Kragujevcu je danas, treću godinu zaredom, obeležen Internacionalni dan besplatnog javnog prevoza.

Tim povodom, održana je akcija na autobuskom stajalištu “Pionir” u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića gde su građani mogli da se upoznaju sa novinama u radu Sektora javnog transporta putnika.

“Uprkos situaciji sa pandemijom nastavili smo sa unapređenjem kvaliteta naših usluga. Javni prevoz u Kragujevcu dostupan je na Google i Bing mapama. Setovi podataka o javnom gradskom prevozu su publikovani na nacionalnom portalu otvorenih podataka data.gov.rs i potpuno su besplatno dostupni za dalje korišćenje. Integracijom informacionih sistema JKP Šumadija Kragujevac, Kancelarije za informacione tehnologije i eUprave omogućen je pristup iz četiri velike baze podataka: Nacionalne službe za zapošljavanje, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, PIO fonda i Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da građani samo jednim dolaskom u Korisnički servis mogu da dobiju novu ili produže staru eKG karticu”, saopšteno je iz Sektora javnog prevoza putinika JKP “Šumadija”.

Kako je rečeno, tokom prethodne godine ostvareno je oko 270.000 polazaka što predstavlja 99,97 odsto planiranog reda vožnje. Javni prevoz najviše su koristili zaposleni i penzioneri, a najmanje nezaposleni.

“Kontinuirano su sprovođene epidemiološke mere u vozilima javnog prevoza, a u saradnji sa Mastercard i AIK bankom postavljeno je i 190 dozatora sa dezinfekcionim sredstvima. Za naredni period planirana je implementacija informacionog sistema za upravljanje javnim prevozom i automatsku naplatu, a u toku je i izrada dokumentacije za izbor savetnika za izradu projekta javno – privatnog partnerstva”, navode u JKP “Šumadija”.

U današnjoj akciji, pored besplatnog prevoza, putnicima, građanima Kragujevca, podeljeno je i 200 epidemioloških maski.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime