I u Kragujevcu konačno raspisan javni konkurs za medije

0
1006

Nakon sedam godina od početka primene zakona po čijim odredbama mediji do javnog novca dolaze putem konkursa i grad Kragujevac je prvi put raspisao javni poziv.

Tako će, konačno, kako zakon propisuje, mediji dobiti priliku da konkurišu za sredstva iz gradskog budžeta i u Kragujevcu.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada predmet konkursa je proizvodnja medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravoremenom i potpunom informisanju svih građana Kragujevca. Javni poziv, odnosno konkurs, raspisuje se za raspodelu sredstava u visini od 9,5 miliona dinara, od čega je 9 namenjeno za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, a 500 hiljada dinara za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Najmanji iznos sredstava koji se po ovom Konkursu može odobriti po projektu iznosi 100 hiljada dinara, a najveći četiri miliona. Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 posto vrednosti projekta.

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i u dnevnom listu „Večernje novosti“, odnosno zaključno sa 24. februarom 2021. godine.

Dodatne informacije po ovom javnom pozivu, odnosno Konkursu se mogu dobiti radnim danima u vremenu od 9 do 15 sati, u nadležnoj gradskoj upravi – Odeljenju za kulturu, informisanje, sport i omladinu i telefonom na 034/330-277 i 034/302-288 ili mailom na medijikonkurs@kg.org.rs.

Prijave na Javni konkurs sa pratećom dokumentacijom podnose se radnim danima od 9 do 15 časova ili putem pošte na adresu: Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima, ulica Cara Lazara broj 15, 34000 Kragujevac.

Istovrmeno, upućen je poziv novinarskim i medijskim udruženjima kao i medijskim stručnjacima za učešće u radu Komisije za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja. Predlozi se dostavljaju u roku od 20 dana od dana objavljivanja Konkursa na zvaničnoj internet stranici grada i dnevnom listu “Večernje novosti“ zaključno sa 15. februarom 2021. godine.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime