I studenti na vakcinaciji u hali u Velikom parku

0
1267

U Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku, danas je u skladu sa njihovim željama i bez prijava organizovana vakcinacija za oko 50 studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Na teritoriji grada Kragujevca odziv mladih na mosovnu imunizaciju do sada je bio nizak a u prilog tome govori podatak da je svega pet procenata vakcinisanih uzrasta od 20 do 30 godina.

Pre dve nedelje je održan sastanak predstavnika grada, Univerziteta i studentskih parlamenata zbog čega je danas prvu grupu od oko 50 studenata primilo vakcine.

“Vakcinaciju na Univerzitetu nije bilo moguće sprovesti upravo zbog njihove želje da prime i Sputnjik V i Fajzer i Sinofarm. Mladi, budući akademski građani kao odgovorni ljudi treba da brinu o sopstvenom zdravlju i zdravlju zajednice, jer ako smo svi na istom putu i složni možemo doći do kolektivnog imuniteta”, kazala je članica Gradskog veća Gordana Damnjanović.

Prema rečima Irene Ognjanović, studentkinje prodekana na Fakultetu medicinskih nauka, barijera zbog koje studenti nisu došli da se vakcinišu je ta što im je bio ponuđen izbor samo jedne vrste vakcina. U saradnji sa upravom fakulteta i grada Kragujevca studentima je obezbeđena mogućnost izbora između svih dostupnih vakcina u Srbiji, zbog čega je danas i došlo 50 studenata na vakcinaciju, koji su se, navodi Ognjanović uglavnom opredeljivali za Fajzer i Sinofarm.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime