Humanitarna akcija kragujevačkih predškolaca

0
797

Predškolska ustanova “Đurđevdan” u Kragujevcu je organizovala novogodišnju manifestaciju humanitarnog karaktera pod nazivom “Novogodišnja čarolija može da počne” na kojoj je učestvovalo 300 predškolaca. Sakupljenim novcem od prodatih karata pomoći će u kupovini invalidskih kolica jedanaestogodišnjem sugrađaninu Filipu Jevtiću.

predskolci-pomoc

Filip od rođenja boluje od progresivne distrofije mišića, a do osme godine je mogao sam da se kreće, tada se njegov stanje pogoršava i ostaje nepokretan.

U porodici radi samo otac Žikica koji je bravar po profesiji, majka Miljana sve svoje vreme prvedi pored Filipa, a u tome joj pomaže i mlađi osmogodišnji sin Mihajlo. Sve bi opet bilo mnogo lakše kada bi Filip imao preko potrebna invalidska kolica.

Otac Žikica kaže da se nada da će se pronaći lek koji bi makar zaustavio progresivnosti ove bolesti, a majka Miljana se nada da će uspeti da skupe sredstva za kupovinu kolica, jer, kako kaže, ona više ne može da nosi Filipa koji je veliki, što bi i njemu mnogo olakšalo život da lakše ode do škole, češće bude na otvorenom, a tome se nada i brat koji bi želeo da Filipa izvede napolje i prošeta sa svojim drugarima.

Filip o trošku države dobija jednom godišnje boravak u Banji Koviljači međutim to je jedino što mu pomaže i značilo bi da tamo više boravi, ali porodica Jevtić nije finansijski u mogućnosti da to obezbedi.

Predškolci iz ustanove “Đurđevdan” svake godine pred Novu godinu organizuju humanitarne manifestacije, uz pomoć svojih vaspitača i roditelja ove im je želja da novogodišnjom čarolijom olakšaju život kako Filipu tako i njegovoj porodici, i to na jedan veoma lep način.

Deca su rekla da su kroz pesmu, igru, druženje i Deda Mraza došli da pomognu i sakupe novac koji će dati roditeljima bolesnog dečaka da mu kupe potrebne lekiće.

Žikica Jevtić je zaposlen u ovoj predškolskoj ustanovi pa po rečima direktorke Sanje Jakovljević zaposlenima i roditeljima nije bilo uopšte teško da se ove godine odmah odluče da pomognu njihovoj porodici i malom Filipu.

Ovi mali ljudi velikog srca uspeli su da svojim raznovrsnim i zabavnim programom okupe punu sportsku salu prodaju 1.000 ulaznica i dobrim delom pomognu Filipu, a prošle godine su kroz istu manifestaciju opremili kragujevačke predškolske ustanove.

Žiro račun za sve koji mogu i žele da pomognu:
Jevtić Žikica
Komercijalna banka
broj dinarskog racčuna: 205-9011006903007-35
broj deviznog računa 9031023077405 RS35205903102307740521

IZVOR: RTS

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime