“Huawei” donirao tablete Klinici za pedijatriju i osnovnim školama

0
1005

Predstavnici kineske kompanije “Huawei” poklonili su 75 tableta Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra i osnovnim školama „Sveti Sava“, „Dragiša Mihajlović“ i „Prota Stevan Popović“.

Pre dodele donacija, gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima organizovao je prijem za Čen Čena, generalnog direktora “Huawei” za Srbiju i njegove saradnike.

Dašić je istakao da je saradnja sa “Huawei” deo šire platforme za saradnju koju čine tradicionalno dobri diplomatski odnosi Srbije i Kine, kao i prijateljski odnosi dva predsednika.

“Pre par godina iz kineske donacije od oko 2 miliona dolara napravljen je gradski DATA centar. On je u potpunosti opremljen sa Huawei opremom. I u svetlu te široke plattforme za saradnju, i sa Kinom i sa kompanijom Huawei u Srbiji, mi imamo i ovu donaciju. Mislim da će tableti koji su ovom prilikom donirani pomoći deci, kako ovoj koja su na lečenju u Kliničkom centru da prate nastavu i ne propuste ništa od nje, tako i deci koja su to zaslužila, jer su dve gradske škole odabrane na osnovu najboljih rezultata na maturskom ispitu”, kazao je Dašić.

Osnovnim školama „Dragiša Mihajlović“ i „Sveti Sava“ uručeno je po 12 tableta, a školi „Prota Stevan Popović“ u Čumiću 11, Klinici za pedijatriju 40. Ukupna vrednost donacije je 10.000 dolara.

“S obzirom na izazove sa kojima se Srbija suočila ove godine, Huawei kompanija je želela da da svoj doprinos time što će najmlađima pokloniti tablete da lakše prate nastavu, da im olakša boravak u bolnici i situaciju sa epidemijom. Huawei je i ranije sarađivao sa gradom Kragujevcem i mi želimo da tu saradnju nastavimo”, kazao je Čen Čen, generalni direktor “Huawei” za Srbiju.

Poklon kompanije “Huawei”, u ime Klinike za pedijatriju, primila je direktorka, prof. dr Anđelka Stojković.

“Ova donacija će značiti puno našim pacijentima najmlađe životne dobi, pacijentima koji su školskog uzrasta i moraju da prate nastavu. To je sa jedne strane dobro zato što se nastavlja edukacija i u bolničkim uslovima, ali ima i drugu pozitivnu stranu, a to je da se deci skreće pažnja sa aktuelnog problema zbog koga se nalaze u bolnici”, rekla je dr Stojković.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime