„Huang hai“ bi proizvodio u Kragujevcu i Somboru

0
932

zastava kamioniGeneralni direktor Grupe „Zastava vozila“ Dragan Srejović i direktor „Zastava kamiona“ Đorđe Nestorović od juče borave u celonedeljnoj poseti Kini, gde će, najpre nastaviti pregovore sa menadžmentom kompanije „Huang hai“ iz grada Dalijana o već dogovorenoj proizvodnji vozila te firme u „Zastava kamionima“ i „Zastava specijalnim automobilima“ u Somboru, a potom razgovarati i sa još jednim potencijalnim partnerom iz te zemlje.

Podsetimo da su poslovodstvo Grupe „Zastava vozila“ i menadžment kompanije „Huang hai“ u avgustu prošle godine, u Kragujevcu, potpisali protokol o saradnji, kojim je predviđena proizvodnja minibuseva i kombija te firme u „Zastava kamionima“, a pik-apova u somborskim „Specijalnim automobilima“. Čelnici „Zastave“ i kineske kompanije sreli su se tokom prošle godine još dva puta u Kini i tom prilikom su se, prema informacijama iz kragujevačke fabrike, dogovorili da sklapanje kineskih vozila u Kragujevcu i Somboru startuje do kraja 2013.  Dogovor, međutim, nije realizovan, zbog, kako je javnosti saopšteno, želje kineske strane da se bolje upozna sa mogućnostima plasmana vozila na domaćem i evropskim tržištima.

Kako bilo, pregovori će biti nastavljeni tokom ove sedmice, s time što su se čelnici Zastave, uoči odlaska i Kinu, susreli sa nadležnima u kineskoj Ambasadi u Beogradu, i što je, tvrde u Kamionima, u pregovore sa Kinezima ovoga puta uključeno i Ministarstvo ekonomije.

Izvor: Danas (Z. Radovanović)

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime