Hrvatski kantautor u SKC-u

0
1219

seine copy

Hrvatski kantautor Seine nastupiće sutra od 21.30 sati, u kragujevačkom SKC-u.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitariste noise-pop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutrašnjom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni rođak američkog freak-folk pokreta.

Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Otprilike u isto vreme ovo dvoje počinju svirati i u poznatijoj Vlasti Popić. Početkom 2011. godine izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima širom regije.

Seinove pesme se vremenom pojavljuju na državnom radiju, a „Valcer za kraj“ završava i na prvoj kompilaciji regionalnog „Bistroa na rubu šume“. U 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a iste godine i treće izdanje, nezaboravni koncert iz beogradskog Rexa. Polovinom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Svoju muziku opisuje kao pokušavam-se-snaći-u-svom-ovom-neredu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime