Hrvatski i mađarski muzičari u SKC-u

0
1093

plakat-deniskatanec-copy

Sutra od 21 sat, u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, svoj novi album „Nikta Zorja“ promovisaće hrvatski kantautor Denis Katanec sa svojim bendom „Klinika“, dok će se mađarki muzičar Duke Bluebeard, se predstaviti albumom Friend or Foe izdatim za Lone Waltz Records.

Denis Katanec zagrebački je kantautor i pokretač bendova „Felon“ i „Denis Katanec Okanagan LTD“. Trenutno svira u novom projektu „Klinika Denisa Kataneca“. Iza sebe ima album „Jasno, nečujno, a suviše glasno“ (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata „Sveska bijednih I“, „Sveska bijednih II“ i „Sveska bijednih III“, zatim „Sve moje Laurie“ sa bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album „Pejotl“ koji je izdao prošle godine. Odsvirao je preko 100 koncerata u celoj regiji, a jedni od zapaženijih bili su njegovi nastupi pre svetski priznatog američkog pevača Damiana Jurada i Damira Avdića. Kliniku uz Denisa čine: Brane Norac(klarinet/gitara), Zvonimir Varga(piano) i Vinko Vujec (kontrabas)

Duke Bluebeard je folk-pop pevač, kantautor i multiinstrumentalista, a svoj nadimak bira inspirisan Bartokovom operom. Njegov demo Summer Is Dead, izašao je u aprilu 2013. Naredni period proveo je u raznim sporednim projektima koji su deo mađarske „underground” scene i nastupao je na Rakéta Festivalu gde ga je est.hu opisao kao obećavajućeg pevača- tekstopisca. U maju 2015. objavio je singl „D. B“, za Lone Waltz Records.

Sledeće izdanje pod nazivom Friend or Foe, njegov prvi LP, izašao je u martu 2016. Ove pesme su pisane u kući njegove majke, gde je proveo nekoliko meseci tokom leta, razmišljajući o prošlosti. Iako najviše liči na neku vrstu defetističkog narativa prikazujući ideju usamljenosti, izolovanosti, on ima i druge poglede što se vidi u pesmama poput You’ll Be Just Fine i F. B. #1 (Stockholm). To pokazuje, na oba albuma, da su njegovi intospektivni tekstovi koji su refleksija njegovog unutrašnjeg života, samo deo zagonetnog načina pripovedanja koji prevazilazi reči u nekim, ako ne i u većini slučajeva.

Cena ulaznice je 150 dinara.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime