Hadžimanov, Jevtović i Milutinović u SKC-u

0
1432

Untitled-1 copy

Trojica sjajnih muzičara – Vasil Hadžimanov, Dušan Jevtović i Peđa Milutinović, održaće koncert u subotu, od 22 sata, u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu.

Bez obzira na pozamašne biografije ovih muzičara i njihovo iskustvo u improvizovanoj muzici, publika će imati priliku da po prvi put čuje njihove autorske pesme u zanimljivoj formaciji i aranžmanima, kao i pokušaj da se predstave na drugačiji način u Srbiji. Saradnja tri muzičara je samo početak onoga što sledi u skorijoj budućnosti a odnosi se na snimanje i izdavanje novog materijala.

Do saradnje Vasila i Dušana dolazi nakon višemesečnih razgovora o projektima, muzici i svemu onome svojstvenom za život muzičara u svetu danas.

Dušan Jevtović je u poslednjih par godina napravio pravi bum na svetskoj džez/progrok sceni, naročito svojim poslednjim izdanjem „Am I Walking Wrong“, za New York izdavača Moonjune records. Album kritički prihvaćen u čitavom svetu sa preko stotinu odličnih recenzija u svim relevantnim časopisima, blogovima, i veb stranama zaduženim za džez i progresivnu muziku.

Vaisil Hadžimanov je poznat po radu u svom bendu VHB poslednjih skoro dve decenije, radu na filmskoj, pozorišnoj muzici. Muzičar svetske klase sposoban da se prilagodi svakoj situaciji i žanru i ostavi svoj prepoznatljiv pečat. Publika u regionu, poslednjih meseci je imala prilike da ga čuje sa svojim bendom i gostom, poznatim njujorškim saksofonistom Dejvid Binijem. Sa tih nastupa priprema se novo izdanje VH banda. Ovaj put nastupiće uz pomoć Peđe Milutinovića na bubnjevima.

Peđa je poslednjih godina najaktvniji muzičar na džez sceni u našoj zemlji, poznat publici po energiji i iskustvu na kom mu mogu pozavideti mnogo starije kolege. Stalni je član VH benda, kao „I Qzama Quartet-a“.

Cena karte je 300 dinara.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime