GV: Za projekte udruženja 2,6 miliona dinara

0
517

Gradsko veće Kragujevca odlučilo je da iz budžeta izdvoji 2,6 miliona dinara za programe i projekte udružeja od javnog interesa. Ugovore sa predstavnicima 23 udruženja čiji su programi i projekti odobreni, potpisaće član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Nedeljko Manojlović.

Među projektima koji će biti realizovani nalaze se Očuvanje istorijskog nasleđa Stare radničke kolonije, Unapređenje srpsko ruske obrazovno kulturne saradnje kroz program Most prijateljstva Kragujevac – Moskva, Osnažavanje žena u borbi protiv nasilja u porodici, Bal Roma, Inkluzija romske i seoske školske dece kroz sport i sportske aktivnosti…

Članovi veća dali su i saglasnost da se protivgradne rakete trajno i bez naknade, ustupe Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije radi zaštite od grada, poljoprivrednih useva i objekata. Grad Kragujevac izvršio je nabavku 130 raketa dugog dometa, čija je vrednost oko 5 miliona dinara. Istovremeno, biće izvršena i primopredaja 69 raketa koje nisu iskorišćene u prethodnoj sezoni, za potrebe 31 protivgradne stanice na teritoriji grada Kragujevca.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za zdravstvenu i socijalnu zaštitu za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti usluge Dnevni boravak za odrasle osobe sa smetnjama u razvoju za najviše 15 korisnika u periodu od 7 do 15 časova, pet dana u nedelji, koji podrazumeva i tri obroka doručak, užinu i ručak.

Saglasnost je data i Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji javne rasvete u delu ulice Dragoslava Srejovića.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime