GV: Trajno zbrinjavanje radnika “Niskogradnje“

0
1230

Gradsko veće Kragujevaca odlučilo je dozvoli JKP “Čistoća“ da na neodređeno vreme zaposli 84 bivših radnika “Niskogradnje“.

gradsko vece radomir nikolic

Reč je o radnicima koji su 2013. godine na inicijativu direktora “Niskogradnje“ zbog poremećaja u poslovanju – teške finansijske situacije i dugotrajne blokade računa upućeni u više javnih preduzeća.

Istovremeno, odlukom Gradskog veća tada je izmeštena i delatnost “Niskogradnje“.

S obzirom na to da ističu propisani rokovi za njihovo angažovanje što bi za posledicu imalo kriznu situaciju u komunalnom sektoru, JKP “Niskogradnja“, saglasilo se sa podnetim zahtevom za zaključenje sporazuma o prestanku radnog odnosa sa zaposlenima, odnosno preuzimanjem radi zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme u JKP “Čistoća“.

Pri odlučivanju, kako stoji u obrazloženju, Gradsko veće je cenilo potrebe JKP “Čistoća“ za popunjavanjem upražnjenih radnih mesta i potrebe održavanja gradskih ulica i puteva.

JKP “Čistoća“ se obavezuje da u svemu postupi u skladu sa Uredbom o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava.

Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo je Predlog odluke o vršenju osnivačkih prava nad Privrednim društvom “Centar za strna žita“ d.o.o. i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Ugovorom o prenosu osnivačkih prava od 22. aprila 2016. godine zaključenim između Republike Srbije i grada Kragujevca, grad je preuzeo prava i dužnosti nad tim Privrednim društvom. Ukoliko odobornici daju saglasnost na predlog ove odluke, Duštvo se obavezuje da usaglasi svoja akta sa odredbama odluke u roku od 60 dana i preduzme potrebne radnje za upis u Agenciju za privredne registre.

U skladu sa Odlukom o drugom rebalansu budžeta grada Kragujevca, članovi veća usvojili su izmene Programa subvencija privredi i Program raspodele sredstva dotacija nevladinim organizacijama u oblasti sporta.

Gradsko veće utvrdilo je i predloge odluka o davanju saglasnosti na programe poslovanja javnih preduzeća “Čistoća”, “Gradska groblja”, “Gradske tržnice”, “Parking servis”, “Vodovod i kanalizacija” i “Zelenilo” za 2017. godinu i uputilo odbornicima na razmatranje i odlučivanje.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime