GV: Rekonstrukcija školskih i zdravstvenih objekata na proleće

0
1052

Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije za sanaciju objekata četiri škole, dva vrtića i tri objekta zdravstvene zaštite.

gv

To su Druga tehnička škola, zatim osnovne škole “Mirko Jovanović”, “Dragiša Luković – Španac” i “Đura Jakšić”. Na spisku za sanaciju su zgrada bivšeg ATD – a, gde su smeštene specijalističke službe, ambulante u naseljima Erdoglija i Aerodrom kao i obdaništa “Čuperak” i “Zeka”.

“Naša ideja je da po okončanju javne nabavke, skratimo rokove projektantima kako bi što pre dobili neophodnu dokumentaciju sa kojom ćemo aplicirati kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Za rekonstrukciju objekata ove namene u 2017. godini opredeljena su značajna sredstva tako da ćemo učiniti sve da spremno dočekamo raspisivanje konkursa početkom godine, kako bi radovi počeli već na proleće”, istakla je Minja Obradović članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Samo ove godine za rekonstrukciju školskih objekata u Kragujevcu, podsetila je Minja Obradović, kroz projektno finansiranje Kancelarija je obezbedila 200 miliona dinara.

Na današnjoj sednici donet je Program o izmenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu radi usklađivanja sa Odlukom o rebalansu budžeta. Jedina izmena u programu održavanja, prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, vezana je za pokriće dospelih obaveza iz prethodnog perioda za isporučenu električnu energiju za javnu rasvetu. Radi se o dugu u iznosu od 65 miliona dinara koji je nastao u periodu od 2012. do 2014. godine.

Gradsko veće donelo je i odluku o prenosu sredstava u tekuću budžetsku rezervu u iznosu od 4,1 miliona dinara koja će biti preusmerena za isplatu otpremnina radnicima JKP “Gradska groblja“ koji su se izjasnili za sporazumni prestanak radnog odnosa.

Odlukom članova Gradskog veća usvojene su izmene i dopune Pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim i posebnim parkiralištima radi proširivanja kategorija za osobe sa invaliditetom i druga lica koje mogu da ostvare to pravo. Radi se o osobama sa trajnim oštećenjem gornjih ekstremiteta iznad 70 posto i osobama sa oštećenjem sluha takođe preko 70 procenata. Prema rečima Gordane Damnjanović člana Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, proširenje prava neće opteretiti budžet a značajan je doprinos inkluziji osoba sa invaliditetom.

Gradsko veće donelo je i Program kontrole i praćenja stanja životne sredine na teritoriji grada Kragujevca za 2017. godinu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime