GV: Ponovo raspisan konkurs za projekte u poljoprivredi

0
346

Gradsko veće Kragujevca donelo je odluku o objavljivanju još jednog javnog poziva za prijavu predloga programa udruženja i organizacija u oblasti poljoprivrede u cilju dodele sredstava iz budžeta grada za 2018. godinu.

Naime, Gradsko veće je istu odluku donelo 23. maja tekuće godine, ali je po objavljenom javnom pozivu blagovremeno pristigla samo prijava predloga programa “Konsalting i razvoj organske poljoprivrede, permakulture i biodinamike u skladu sa EU standardima“ Unije za organsku poljoprivredu “EKO plus“ iz Kragujevca. Kako prijava nije bila kompletna, Komisija je donela zaključak kojim predlaže Gradskom veću da se predlog odbije u prvoj fazi postupka administrativne provere i ocene odnosno raspiše još jedan javni poziv.

Maksimalni iznos sredstava koji može biti odobren jednom udruženju je 400 hiljada dinara, a samo izuzetno, na obrazloženi predlog komisije koja sprovodi konkurs, može biti odobren viši iznos. Javni poziv objavljen je na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, a krajnji rok za podnošenje predloga je 1. decembar 2017. godine.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i prihvatili izveštaj o relaizaciji programa rada i projekata udurženja i organizacija u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite za 2016. godinu kao i izveštaj o poslovanju JP Preduzeće za izgradnju grada za period januar – decembar prošle godine.

Gradsko veće donelo je i zaključak o pokretanju inicijative za izradu Plana detaljne regulacije “Specijalizovani sportski centar Hipodrom“ i “Mali Bagremar“.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime