GTO: U pohode rudničkom kraju

0
539

Gradska turistička organizacija Kragujevac organizovaće u subotu 22. juna turističku vodičku turu za sve zainteresovane Kragujevčane i goste grada sa posetom manastirima Voljavči, školi u Čumiću i vodenici Cicić.

Učesnici ture imaće priliku da se upoznaju sa prirodnim, kulturnim i istorijskim znamenitostima rudničkog kraja. Licencirani vodič Gradske turističke organizacije Kragujeva govoriće i o važnim činjenicama vezanim za sela i prigradska naselja kroz koja će grupa proći na putu do manastira, o Petrovcu, Opornici, Desimirovcu, Cerovcu, Čumiću, Kotraži i Stragarima kao i značajnim ljudima rudničkog kraja.

Na padinama Rudnika, najviše šumadijske planine, putnici će posetiti Voljavču u kojoj je 1805. godine zasedala prva srpska vlada, u selu Čumić jednu od najstarijih škola u zemlji i objekat narodnog stvaralaštva vodenicu Cicić u Zlošnici, zaseoku Stragara.

Polazak autobusa predviđen je u 11 časova sa Trga “Kod krsta”.

Za bliže informacije i kupovinu karata zainteresovani mogu da se obrate u Turističkom informativnom centru (plato Robne kuće) ili na telefon 335-302

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime