GTO: Turizam kroz zanate

0
1292
????????????????????????????????????

Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom „Kragujevac“ predstavila je u Privrednoj komori Kragujevca projekat „Turizam kroz zanate“.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Članovi kragujevačkih udruženja i seoski domaćini su na prezentaciji razmenili iskustva sa Dejanom Milosavljevićem, predsednikom Udruženja zanatlija „Naše ruke“ i Sonjom Rosić, rukovoditeljkom radionice tkanja.

Ciljevi projekta su razvijanje tržišta proizvoda i usluga starih zanata, povećanje nivoa poslovnih aktivnosti i ojačana konkurentnost proizvoda i usluga starih zanata, uspostavljanje sistema udruživanja u sektoru starih zanata što doprinosti jačanju položaja starih zanata na tržištu, efektno pozicioniranje proizvoda i usluga starih zanata na tržištu.

Turistička organizacija „Kragujevac“ navodi da tokom svojih godišnjih aktivnosti, pre svega u oblasti manifestacionog turizma, promoviše i unapređuje već dobru saradnju sa udruženjima starih zanata i pojedincima znajući značaj tradicionalnih tehnika i veština, kao i zanatlija, koji nesebično rade na očuvanju nematerijalne kulturne baštine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime