GTO Kragujevac osvojila tri nagrade u Leskovcu

0
1131
????????????????????????????????????

Na IX Izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja je nedavno održana u Leskovcu, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ osvojila je tri nagrade, dve prve i jednu treću.

????????????????????????????????????

Prvu nagradu GTO je dobila za turistički promo „Šumadija u srcu Srbije“, koji je snimila i pripremila „Duo digital medija“.

Prvom nagradom nagrađen je i set turističkih razglednica, dok je treće mesto, Kragujevčanima pripalo za poster crkve Kumanice u Ramaći.

Na manifestaciji je učestvovalo 50 turističkih organizacije iz Srbije, BiH i Bugarske. U takmičarskom delu, pravo učešća na izložbi imale su sve lokalne, regionalne i nacionalne turističke organizacije iz zemlje i inostranstva, sa publikacijama koje su štampane u prethodne dve godine. Prema propozicijama, deo takmičarske konkurencije, nisu mogle da budu publikacije, fotografije i video materijali koji su nagrađivani prethodnih godina.

Štampani materijal ocenjivao se u takmičarskom delu u kategorijama, jednolisne turističke publikacije, višelisne turističke publikacije do 50 stranica i sa više od 50 stranica, turističkog plakata i kolekcije ili pojedinačne fotografije.

Video publikacije ocenjivane su u kategoriji turističke reportaže i turističkog promotivnog filma, a predmeti su bili podeljeni na kategorije suvenira, upotrebnog predmeta i najoriginalnijeg eksponata. Kriterijumi za ocenjivanje bili su autentičnost, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna vrednost i opšti utisak.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime