GTO Kragujevac gradi “Avantura park” na jezeru u Šumaricama

0
5320
????????????????????????????????????

Gadska turistička organizacija „Kragujevac“ je započela realizaciju projekata „Izgradnja Avantura parka“ u Kragujevcu.

????????????????????????????????????

Za ovaj projekat Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je sredstva u iznosu od sedam miliona dinara.

Sredstva su namenjena za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izgradnju Avantura parka na površini od oko 800 m2, u zoni jezera u Šumaricama, gde već postoji razvijena sportsko-rekreativna funkcija.

Partneri na projektu su Sportski centar „Park“, koji gazduje zemljištem na kojem će biti izgrađen Avantura park, i grad Kragujevac, koji je kao vlasnik parcele podržao inicijativu za izgradnju.

U toku je izrada Idejnog projekta za izgradnju parka, a za ovaj posao je angažovano Preduzeće za projektovanje, planiranje, inženjering i izvođenje radova u građevinarstvu „Beo potez“ doo iz Beograda.

Ideja je da park bude sačinjen iz dve osnovne celine u kojima su smeštene instalacije projektovane za različite grupe korisnika. Jedna celina treba da bude projektovana za decu starijeg uzrasta i odrasle, a druga celina planirana je za manju decu, početnike, i za obuku svih korisnika. Posle izrade Idejnog projekta, biće sproveden postupak javne nabavke za izvođenje radova izgradnje.

Očekuje se da avantura park bude otvoren početkom maja 2017. godine.

Cilj izgradnje Avantura parka je unapređenje turističke infrastrukture i sportsko-rekreativnih objekata i sadržaja u Kragujevcu, čime se obogaćuje turistička ponuda grada i regiona.

Realizacijom projekta grad će dobiti savremenu turističku atrakciju, koja na interaktivan način uključuje turiste u aktivnosti i utiče na produžetak njihovog boravka.

Na prostoru jezera u Šumaricama već postoji razvijena sportsko-rekreativna funkcija, a očekuje se da će izgradnja Avantura parka povećati broj posetilaca i zaokružiti sadržaj ponude za njih. Takođe, budući da se poseta jezeru više vezuje za letnji, kupališni deo sezone, izgradnja Avantura parka bi trebalo da umanji sezonalnost posete ovoj značajnoj turističkoj i rekreativnoj zoni grada.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime